MacDowell Colony Savidge Library

Courtesy of Ngoc Minh Ngo
Map
fullscreen
of
Exit fullscreen
Exit map

Expansion of historic Savidge Library, designed by architects Tod Williams Billie Tsien, occasioned the creation of a new open space for resident artists to gather and collaborate.

As one of the nation’s preeminent artist retreats, MacDowell has nurtured hundreds of composers, performers, writers, visual artists, and designers amid the pastoral landscape of the Monadnock region. This project is in dialog with Reed Hilderbrand’s ongoing plan for ecological management of MacDowell’s more than 200 acres of forest and grasslands.

Location

Peterborough, NH

Dates

2001-2014

Size

<1 acre

Leadership

Team

Recognition

  • Merit Award for Design, Boston Society of Landscape Architects, 2017